- Bilder
- Kart
- Timelapse
– Vi ønsket oss et alternativ til norsk hytte, forklarer Arne og Marianne Fjelberg.
De sitter i den nye familieboligen på La Manga Club. Fra takterrassen har familien utsikt over Mar Menor og Middelhavet, som speiler den blå himmelen og spanske sommersolen.
– Vi ønsket å oppleve en annen kultur. Selvfølgelig med godt vær i et område som var trygt og fint for ungene. I tillegg er vi glade i golf og andre aktiviteter. Så idéen startet vel egentlig der.
Det er snart 20 år siden familien Fjelberg var i Murcia første gang.
– Det var på mange måter en tilfeldighet, forteller Marianne. – Vi fikk låne en leilighet ute på stripa (La Manga). Det var ikke så spennende. Men da Arne spilte en golfrunde på La Manga Club, ble Marianne og barna med. De tilbrakte dagen ved ett av bassengene, gikk en tur på området, og da Arne kom tilbake etter runden, sa jeg: «Dette stedet er bare helt fantastisk.»
I ti strake år skulle familien tilbringe sommerferien på den spanske resorten. Store og små knyttet vennskap. Fra Liverpool, Glasgow, Leeds, Dublin og London.
– Vi fikk rett og slett et sosialt nettverk som var veldig hyggelig, sier Arne.
– Men så ble barna større, og til slutt sa de: «Pappa, nå må vi oppleve noe annet.». Så da dro familien på en Florida-tur. Halvveis inn på den turen, sa begge barna helt uoppfordret: «Pappa, neste år blir det La Manga Club igjen.» Og det var på mange måter da vi bestemte oss. Vi bare hopper i det, og kjøper vårt eget.
Sammen saumfarte de bruktboliger, tomter og visningshus på La Manga Club. I Norsk Golf så Arne annonsen til Mona og Tom Wergeland, med 20 års erfaring som meglere i Murcia.
– Tom svarte meg på 90 sekunder. Vi avtalte å møtes noen uker senere, og det ble starten på dette boligprosjektet.
Tomtekjøp og byggeprosess i utlandet kan være utfordrende. Men familien Fjelberg fikk all hjelp de trengte av Wergeland & Partners.
– Mona og Tom har de rette kontaktene, snakker språket og har tilgang til all kompetanse rundt byggeprosessen. Etter å ha kjøpt tomten i Las Acacias på La Manga Club, startet vi tegningen av huset. Arkitekten var spansk, men Wergeland sørget for at språkbarrieren ikke var en barriere. Vi stilte stadig spørsmålet til Mona: «Hvis dette var huset ditt, hva ville du ha gjort?»
Nå svarer han selv på spørsmålet.
– Mona tenker som en skandinav, forklarer han. – Hun forstod våre behov. Vi ønsket oss en liten gang med skyvedørsgarderober før du går inn i stua. Vi ville at ytterdøra skulle gå utover, ikke innover, som er vanlig i spanske hus. Slike små endringer ville vi aldri fått til uten å ha Mona på laget.
Men helt på skinner går det jo aldri. Da drømmehuset til Fjelberg var ferdig designet og bygging skulle starte, slo pandemien til. Husbyggingen måtte skje mens familien var hjemme i Norge uten mulighet til å dra til Spania.
– Alle valg, alt vi måtte ta stilling til i byggeprosessen, ble gjort over e-post og FaceTime. Vi støttet oss veldig til Mona, som kommuniserte tilbake med hyppige meldinger og bilder. Hun hadde lært oss å kjenne, og anbefalte løsninger ut ifra det.
– Vi måtte bare «gønne» på, og jeg var rimelig skeptisk, innrømmer Arne.
– Å bygge et så stort hus i et fremmed land, som vi ikke kunne reise til for å følge opp framdriften, var lite optimalt og med høy risiko. Men Mona styrte dette utrolig bra. Hun skjønte tidlig hva vi likte, og har også møblert huset. I en vanskelig og krevende tid kunne det ikke blitt bedre.
Det ferdige resultatet er familien strålende fornøyd med. De har bygd et hus i tre etasjer med fem soverom og fire bad, et romslig uteområde med pergola og stort basseng.
– Marianne kan fortsatt ikke tro at det er sant, smiler Arne og slår ut med hendene.
– Her har vi alt vi ønsker oss, og det gjelder hele familien. Min nevø sa det veldig godt: «Onkel, dette er jo som et lite land».
I over 50 år har La Manga Club vært en av Europas fremste resorter. Her er 5-stjerners hotell, tre 18-hulls baner for golf, et stort utvalg av restauranter og barer, et rikt aktivitetstilbud med tennis, padel og fotball – og nærhet til Middelhavets gylne strender.
Med 320 soldager i året og en liten bris som kjøler ned de varmeste, er det lite som lokker Fjelberg bort fra drømmeboligen i Murcia.
– Vi har bygd oss et sosialt hjem, hvor vi kan ta imot både venner og familie. En familie som kanskje vokser i framtiden med barnebarn og nye generasjoner.
Underveis kom Mona med gode råd som ikke alltid kostet mer. Hun var genuint interessert i å levere et hus som traff oss godt, og hvor bruksnytten ble maksimert.
Arne Fjelberg har nå trappet ned IT-jobben. Marianne har startet sitt eget konsulentselskap. Barna er blitt voksne, men drar gjerne til La Manga Club så ofte de kan.
– Kona og jeg har rigget oss for mer fritid framover. Vi kommer til å benytte mye tid her fremover. Vi har også bygd dette stedet for at Maiken og Jonas skal lage sine tradisjoner med sine venner fremover.
– Totalt sett kunne vi ikke fått det bedre.
Varm hilsen Marianne og Arne (aug. -24)